Aktuális híreink - Gyártócégek

Ganz örökösei

2020.szeptember 24.

ganz-orokosei.jpg

A világhírű Ganz Villamossági Művek egyik utódvállalataként a GTKB válságok egész sorából került ki sikeresen. Nekik hála Magyarországon a közlekedési berendezések gyártása újra világszínvonalon zajlik.

Bővebben

A GTKB KFt. 2019. évi eredményét leginkább szemléltető tények

2020.július 31.

A 2019. év biztosítóberendezési projectek Dorog állomás, Pusztaszabolcs – Dombóvár vonal kiegészítései, Hajdúszoboszló – Ebes vonal, a Rákos – Hatvan és Rákos - Gödöllő vonalak, s különösen pedig a Szeged – Hódmezővásárhely között épülő tram-train vonala voltak.

Bővebben

Tradíció és megújulás - 70 éves a bajai Ganz

2019.szeptember 18.

Elcsépelt, bár igazságtartalmában vitathatatlan frázis az efféle évfordulós hírlevelek szokásos kezdő felütése, miszerint „70 év egy ember életében is tiszteletreméltó kor, de egy gyár életében kifejezetten impozáns”.

Bővebben

Innováció az e-mobilitásban

2019.március 28.

gbtk-sedulitas-pro.jpg

A GTKB „Egyenáramú hajtásrendszer prototípus fejlesztése közúti villamosok modernizálásához” fejlesztési projektje.

Magyarországon az elektromos közlekedés nagy múltú gyártó vállalata az egykori Ganz Villamossági Művek volt, amelynek műszaki szellemisége és innovációs hagyományai sok változás után néhány utódvállalatban és tervezőirodában maradtak fenn. Kettő közülük a GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. és a Sedulitas-Pro Kft., amelyek újabb közös fejlesztési projektben hoztak létre innovatív műszaki eredményt az e-mobilitás terén.

Bővebben

Gazdát cserélt a patinás gyár

2018.december 11.

letoltes.jpg

Magyar cég vásárolta meg az AKG Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt.-t (AKG) az eddigi tulajdonos Resonator-csoporttól. Az orosházi üzem multinacionális cégek beszállítója, exportja az új tulajdonossal felpöröghet.

Bővebben
Vissza a hírekhez