Aktuális híreink - Gyártócégek

Ganz örökösei

2020.szeptember 24.

ganz-orokosei.jpg

A világhírű Ganz Villamossági Művek egyik utódvállalataként a GTKB válságok egész sorából került ki sikeresen. Nekik hála Magyarországon a közlekedési berendezések gyártása újra világszínvonalon zajlik.

Bővebben

Tradíció és megújulás - 70 éves a bajai Ganz

2019.szeptember 18.

Elcsépelt, bár igazságtartalmában vitathatatlan frázis az efféle évfordulós hírlevelek szokásos kezdő felütése, miszerint „70 év egy ember életében is tiszteletreméltó kor, de egy gyár életében kifejezetten impozáns”.

Bővebben

Innováció az e-mobilitásban

2019.március 28.

gbtk-sedulitas-pro.jpg

A GTKB „Egyenáramú hajtásrendszer prototípus fejlesztése közúti villamosok modernizálásához” fejlesztési projektje.

Magyarországon az elektromos közlekedés nagy múltú gyártó vállalata az egykori Ganz Villamossági Művek volt, amelynek műszaki szellemisége és innovációs hagyományai sok változás után néhány utódvállalatban és tervezőirodában maradtak fenn. Kettő közülük a GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. és a Sedulitas-Pro Kft., amelyek újabb közös fejlesztési projektben hoztak létre innovatív műszaki eredményt az e-mobilitás terén.

Bővebben

Gazdát cserélt a patinás gyár

2018.december 11.

letoltes.jpg

Magyar cég vásárolta meg az AKG Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt.-t (AKG) az eddigi tulajdonos Resonator-csoporttól. Az orosházi üzem multinacionális cégek beszállítója, exportja az új tulajdonossal felpöröghet.

Bővebben

DUÁLIS GÉPÉSZMÉRNÖK KÉPZÉS INDUL A GTKB KFT-NÉL

2015.december 08.

A közelmúltban került pont a megállapodásra, mely szerint a GTKB Kft. az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki karával és az Eötvös József Főiskola Műszaki Fakultásával közösen DUÁLIS KÉPZÉST indít 2016. szeptemberi kezdéssel GÉPÉSZMÉRNÖK szakon

bankilogo.jpg                                ejfszines.jpg                               gtkblogo.jpg

Bővebben
Vissza a hírekhez