Aktuális híreink - Kőrössy Szalon

Egry kiállítás a Kőrössy Szalonban

2022.december 06.

Egry József, a Balaton festőjének festményeiből látható kiállítás a Kőrössy villában. A gyűjteményből Egry teljes életpályája kirajzolódik.

Bővebben

Hamarosan nyit a Zsolnay Múzeum a Kőrössy villában

2022.december 06.

Szabó András műgyűjtő, a Resonator Kft., valamint a ResoArt Alapítvány tulajdonában lévő közel ezer darab kerámiát számláló magángyűjteményt bemutató kiállítótér nyílik hamarosan Budapesten a Kőrössy villában.

Bővebben

Ablak a világra – 15 csodaszép és érdekes ablak Budapesten

2020.május 26.

Jártunkban-keltünkben évek óta figyeljük a várost, a házak homlokzatát, azoknak minden apró kis részletét, hiszen Budapest telis-tele van ismertebb és rejtett szépségekkel. Mostani sorozatunkban összegyűjtöttük a kedvenc ablakainkat – a színes középkoritól kezdve a burjánzó szecesszióson át a geometrikus modernekig.

Bővebben

Kőrössy villában megrendezett jótékonysági est

2020.február 25.

Vásáry Tamás számára mindig fontos volt, hogy jó ügyek mellé álljon, a család nélkül élő gyermekek sorsa pedig teljesen szívügyévé vált. Így történt, hogy 2017 nyarán bejelentette a Kőrössy villában, hogy alapítványt hoz létre, egy meglévő (Közel Hozzánk) szakmai kezdeményezést felkarolva.

Bővebben

Aki nem csak megálmodta a tündérpalotát

2019.június 17.

150 éve, 1869. június 18-án született Kőrössy Albert Kálmán építész, a magyar szecesszió jelentős képviselője. „…úgy hat a szemlélőre, miként ha tündérkastély volna. Aki megpillantja, akaratlanul is megáll és gyönyörködik üde szépségében” – olvasható a Kőrössy tervei alapján megépült Könyves Kálmán úti Tündérpalotáról. Munkásságát kutatva azonban nem csupán középületek bukkannak fel, bérházak, villák, sőt még egy virágüzlet portálja is őrzi a lechneri szecesszió lenyomatát.

Bővebben
Vissza a hírekhez